Header Ads

Νέα μελέτη μας δίνει ότι το ιπποφαές μπορεί να αναχαιτίσει τον κορονοιό

Mία πρόσφατη μελέτη τραβά την προσοχή της ιατρικής κοινότητας, υποστηρίζοντας ότι τα βακτηρίδια του γαλακτικού οξέος του ιπποφαούς μπορούν να συγκρατήσουν τον νέο κορωνοϊό μέσω περιορισμού της ενεργοποίησης της πηγής ενέργειάς του, της πουρίνης.
Σύμφωνα με ερευνητική ομάδα του Ehwa Womans University Medical Center, έχει επιβεβαιωθεί ότι προβιοτικά βακτήρια που αποσπάστηκαν από ιπποφαές που υπέστη ζύμωση έχουν πολλούς γαλακτοβάκιλλους lactobacillus gasseri (L. gasseri), οι οποίοι καταπνίγουν την δραστηριοποίηση της πουρίνης, μία πηγή ενέργειας που απαιτείται για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού.
Η ομάδα ερευνητών εντόπισε τα lactobacillus gasseri ενώ επιχειρούσε πειράματα σχετιζόμενα με τον περιορισμό της δραστηριότητας της κυτοκίνης και του κολοβακτηριδίου escherichia coli που προκαλεί φλεγμονή στην ουροδόχο κύστη.
Οι ερευνητές, καθοδηγούμενοι από την καθηγήτρια Yoon Ha-na του Τμήματος Ουρολογίας, ανακάλυψαν επίσης ότι το ιπποφαές είχε άφθονες ποσότητες από τα βακτήρια ehstreptococcus thermophilus και lactobacillus rhamnosus, τα οποία είχαν την ίδια θέση δέσμευσης με τον COVID-19 και επηρεάζουν την πρωτεϊνική δραστηριότητα του AIDS. Επίσης επιβεβαίωσαν εννέα αντιοξειδωτικά, έξι ανόργανα και 16 αμινοξέα.
Στην Κίνα, ταυτόχρονα, μία ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή Ruan Jishou από το Nankai University στην Τιαντζίν προσφάτως ανακάλυψε ότι ο κορωνοϊός στο ανθρώπινο σώμα μεταλλάχθηκε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που μεταλλάχθηκαν ο ιός Εμπόλα και ο HIV. Σύμφωνα με την κινεζική ερευνητική ομάδα, ο νέος κορωνοϊός δημιουργεί πρωτεΐνη S (spike protein) ώστε να επιβιώσει στο ανθρώπινο σώμα. Η πρωτεΐνη αυτή έρχεται σε επαφή με την κυτταρική μεμβράνη και επιτίθεται στην πουρίνη ώστε να αποκτήσει ενέργεια για την αναπαραγωγή του.
Η Κορέα χρησιμοποιεί φάρμακα κατά του AIDS για να θεραπεύσει κρούσματα κορωνοϊού με αναστολή της πρωτεολυτικής ενζυμικής δραστηριότητας. Τα συμπτώματα ενός ασθενή βελτιώθηκαν σημαντικά μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου Kaletra και άλλων φαρμάκων για AIDS.
Η καθηγήτρια Yoon αναμένει ότι τα προβιοτικά βακτήρια στο ιπποφαές θα γίνουν συμπληρωματική θεραπεία για την καταστολή της διάδοσης του COVID-19 μέσω της συγκράτησης της δραστηριότητας της πουρίνης.
«Πιστεύω ότι τα προβιοτικά βακτήρια θα "δουλέψουν" ως συμπληρωματική θεραπεία στην αποτροπή του κορωνοϊού και ο ίδιος μηχανισμός θα εφαρμοστεί σε επιπρόσθετες μελέτες, μεταξύ των οποίων για την κυστίτιδα και την υπερλιπιδαιμία», είπε η ίδια.
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Jeong Goo-bo από το Gachon University Cancer and Diabetes Institute, υπερθεμάτισε: «Θεωρώ ότι το βακτήριο L. gasseri, παράγωγο των φυτών, μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού γιατί επηρεάζει την ενεργοποίηση του ενζύμου της πουρίνης, την πηγή ενέργειας του AIDS, της ηπατίτιδας, του ιού Έμπολα και του COVID-19».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.