Header Ads

Κορονοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων στην Ιταλία - 1.145 σε μία ημέρα, στους 233 οι νεκροί

Με ραγδαίο ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία καθώς μόνο τις τελευταίες 24 ώρες στον μακρύ κατάλογο των ασθενών προστέθηκαν ακόμα  1.145, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα  5.883. Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589. Μέσω Διαδικτύου οι ευλογίες του πάπα στους πιστούς.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).
Σύμφωνα με την Ιl Messagero μεταξύ των μέτρων που θα εξεταστούν σε έκτακτη υπουργική σύσκεψη απόψε το βράδυ είναι η δημιουργία νέων ερυθρών περιοχών, με τους δήμος Alzano και Nembro να είναι οι πιο πιθανοί, αλλά και η επέκταση των «κίτρινων περιοχών». «Θα υπάρξουν περισσότεροι περιοριστικοί κανόνες για ολόκληρη την εθνική επικράτεια», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην ιταλική εφημερίδα.

Μέσω Διαδικτύου οι ευλογίες του πάπα στους πιστούς
Το Βατικανό αποφάσισε ότι από σήμερα η γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα Φραγκίσκο κάθε Τετάρτη και η καθιερωμένη ευλογία της Κυριακής θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.
Στόχος της απόφασης αυτής είναι να μην δημιουργούνται ουρές στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου και στις πύλες της Αγίας Έδρας εξαιτίας των ελέγχων της αστυνομίας.
Παράλληλα προσωρινά απαγορεύεται και η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της λειτουργίας από τον πάπα στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας, στον ξενώνα όπου διαμένει, μέσα στο παπικό κρατίδιο.
Για λόγους που σχετίζονται, πάντα, με τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού θα κλείσουν, μέχρι νεωτέρας, και τα αρχεία του Βατικανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.