Header Ads

Σιντική Σερρών: «Ναι» στη δημιουργία κλειστού κέντρου από τις δημοτικές παρατάξεις


Aναγνωρίζοντας τους εθνικούς λόγους που συντρέχουν από την τεράστια μεταναστευτική πίεση την οποία δέχεται η χώρα μας οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Σιντικής Σερρών λένε «ναι» στη δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών,  προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η διαχείρισή τους έως ότου απελαθούν. Οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ χαιρετίζουν την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι ο πατριωτισμός πρέπει να εκδηλώνεται με έργα «όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες».

Αναλυτικά στην κοινή δήλωση των Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Σιντικής Σερρών τονίζονται τα εξής:

«Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα…

Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου.

Φώτης Δομουχτσίδης, Δήμαρχος Σιντικής

Ζήσης Λούγγος

Όλγα Φυταγκουρίδου

Ιωσήφ  Παναγιωτίδης»


Από τη μεριά τους οι βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας αφού τονίζουν ότι όσοι μεταφερθούν στην Σιντική Σερρών δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο, αλλά κρατηθούν και θα απελαθούν, επισημαίνουν ότι η τελική τοποθεσία της κλειστής δομής επιλέχθηκε ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ σημειώνουν: 

«Εδώ και δέκα ημέρες, η Ελλάδα πολιορκείται από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατευθύνει οργανωμένα στα ανατολικά μας όρια. Η Αστυνομία, ο στρατός, το Λιμενικό, αλλά και οι κάτοικοι στον Έβρο και στο Αιγαίο περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Κι οι ελάχιστοι εισβολείς, συλλαμβάνονται αμέσως.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι’ αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες. Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν.

Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο της περιοχής μας, αρχικά επελέγη το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία.

Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας.

Αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να αισθανόμαστε Ακρίτες. Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας. Στεκόμαστε δίπλα στον Έβρο και στα νησιά, που δοκιμάζονται. Και θέτουμε την πρόσκαιρη αναστάτωση της καθημερινότητάς μας στην υπηρεσία του κοινού στόχου. Λέμε ένα μεγάλο «ναι» σε αυτό που μας ζητά σήμερα η πατρίδα.

Κώστας Αχ. Καραμανλής

Φωτεινή Αραμπατζή

Τάσος Χατζηβασιλείου

Θεόφιλος Λεονταρίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.