Header Ads

Κάποια βασικά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά μας, τα οποία μπορεί να τρομάζουν τους άλλους

Για να είσαι αγαπητός/η και να δείχνεις πάντοτε ευχαριστημένος/η και ευδιάθετος/η δεν χρειάζεται να έχεις τέλεια εμφάνιση ή να διαθέτεις ιδιαίτερο χάρισμα. Αν θέλεις να είναι αγαπητός άνθρωπος πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος, χαρούμενος και πάντα καλοπροαίρετος.  Έχοντας ανοιχτό μυαλό γίνεσαι προσιτός και ενδιαφέρον για τους άλλους. Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που είναι ξεροκέφαλος και δεν δέχεται τις απόψεις των άλλων.

Οι ανθρώπινες σχέσεις θέλουν τέχνη

Οι άνθρωποι αντιπαθούν αυτούς που δείχνουν απεγνωσμένη ανάγκη για προσοχή.  Δεν χρειάζεται να είσαι εξωστρεφής για να γίνεις αρεστός. Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι φιλικός, διακριτός και υποστηρικτικός άνθρωπος.
Αν έχεις παρεξηγήσει εκείνο το ρητό που λέει πως «η ειλικρίνεια είναι πάνω απ’ όλα», σε σημείο να νιώθεις σωστό να πεις σε κάποιον ότι πάχυνε/ ασχήμυνε/ φοράει κάτι που δεν του πάει  μην αναρρωτηθείς γιατί είσαι πάντα στην απέξω και οι άλλοι σε αποφεύγουν.
Δες τι πρέπει ενδεχομένως να αλλάξεις στον χαρακτήρα σου αν αντιληφθείς πως έχεις πέσει σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω ατοπήματα.

1. Είσαι ειλικρινής με επικριτικό και κακότροπο  τρόπο 

Η ειλικρίνεια είναι ένα μεγάλο προσόν και είναι υπέρ όποιου τη διαθέτει. Όμως έχει τεράστια σημασία η στιγμή που θα αποκαλύψουμε μια αλήθεια καθώς και ο τρόπος που θα την πούμε. Σημασία δεν έχει να πληγώνουμε τους γύρω μας αλλά να τους βοηθάμε να γίνουν καλύτεροι όπως και να αντιληφθούν πως μπορούν να βασιστούν πάνω μας.

2. Δεν σου αρέσουν οι χαλαρές και ίσως κοινότυπες συζητήσεις 

Δεν σου αρέσει να σπαταλάς τον χρόνο σου κουβεντιάζοντας για τον καιρό ή το Σαββατοκύριακο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που θα σε έκανε περισσότερο φιλικό και προσιτό προς τους άλλους ανθρώπους. Όμως οι συζητήσεις αυτές σπάνε τον πάγο και δημιουργούν μια πολύτιμη οικειότητα.

3. Δεν ανέχεσαι την άγνοια

Όταν γίνεται μια συζήτηση που εσύ δεν γνωρίζετε το θέμα εξοργίζεστε ή κρατάς μούτρα ή ακόμη χειρότερα αποχωρείς. Μάθε να ακούς πάντα κερδίζει αυτός που διαθέτει μεγάλο αυτί. Επίσης, μπορείς να θέσεις εύστοχες ερωτήσεις και ξαφνικά να φανείς η ψυχή της παρέας.

4. Δεν ανέχεσαι τους ανθρώπους που παραπονιούνται αντί να μάχονται

Αξιολογήστε όσοι παραπονιέστε για την σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζετε. Αξίζει να χαλάσετε την διάθεσή σας και κατά συνέπεια και του συντρόφου ΄ή των οικείων σας για λίγη γκρίνια;
Αν νιώθετε εκνευρισμένοι, προσπαθήστε να διαχωρίσετε προς τα πού πάνε τα «βέλη» του θύμου σας. Με ποιόν είστε θυμωμένοι και γιατί. Απαλλάξτε τους κοντινούς σας ανθρώπους από εκτοξευμένα βέλη που στην ουσία ανήκουν αλλού.
Αν αντιληφθείτε ότι είστε εσείς ο δέκτης θυμού και γκρίνιας που ανήκει σε τρίτους, ρωτήστε τον συνομιλητή σας τι του συμβαίνει. Δείξτε κατανόηση και αποφύγετε μια κυνική αντιμετώπιση απλά γιατί στα δικά σας μάτια είναι ασήμαντος ο λόγος ξεσπάσματος. Για τον άλλο μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή για τους συγκεκριμένους λόγους να είναι σημαντικό.
Μιλήστε για αυτά που σας ενοχλούν. Συνήθως η γκρίνια και οι διαμάχες ξεκινάνε από πράγματα που κρατάμε μέσα μας πολύ καιρό.
Εκφράστε επιθυμίες, “θέλω” και όχι παράπονα , έτσι θα βγείτε κερδισμένοι.
Υπάρχουν και μερικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να είναι θετικά αλλά συνεχίζουν να τρομάζουν τους άλλους, διότι θέτουν τον εαυτό τους σε σύγκριση με εσάς. 

5. Κρατάτε πάντα τον λόγο σας 

Η ειλικρίνεια συμβαδίζει με το να είστε πάντα πιστός σε αυτά που υπόσχεστε και λέτε. Όταν δίνετε λοιπόν μια υπόσχεση την κρατάτε. Δεν μπορούν όμως όλοι να το κάνουν αυτό. Έτσι μοιραία, συγκρίνονται με εσάς και αυτό τους κάνει να νιώθουν μειονεκτικά με αποτέλεσμα, να απομακρύνονται.

6. Είστε ανοιχτοί στις νέες ιδέες 

Όπως είπαμε και πιο πάνω, το μυαλό σας είναι “ανοιχτό” στις νέες ιδέες. Αυτό όμως, δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.Δώστε λοιπόν χρόνο και χώρο στους γύρω σας να σάς ακολουθήσουν. Άλλωστε δεν είναι καθόλου λογικό ή δίκαιο να ζητάτε όλοι να λειτουργούν όπως εσείς. Το λιγότερο που θα συμβεί είναι να γίνεται αντιπαθείς.

7. Είστε δυναμικοί και φιλόδοξοι 

Είναι σημαντικό να έχετε στόχους και να έχετε θέσει τον πήχη ψηλά. Όμως ποτέ αυτό δεν πρέπει  να γίνεται σε βάρος των άλλων ούτε και εσείς να γίνεστε αδίστακτοι προκειμένου να μην παρεκκλίνετε από τους στόχους σας.
Προσπαθήστε να μπείτε στα παπούτσι των γύρω σας και να αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους. Μάθετε να ακούτε , να συγχωρείτε και να υποστηρίζετε. Η ζωή θα γίνει πολύ πιο ευχάριστη και έχετε να κερδίσετε περισσότερα γινόμενος/ η αγαπητός/η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.