Header Ads

Τι μπορεί να κάνει ο αριστερόχειρας που δεν μπορούν οι δεξιόχειρες!

 Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι αριστερόχειρες μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα με ευκολία, στα οποία οι δεξιόχειρες δυσκολεύονται; Για παράδειγμα βλέπουν καλύτερα κάτω από το νερό.


Αν, λοιπόν, είστε αριστερόχειρας τότε:

* Έχετε περισσότερες πιθανότητες να μεθύσετε ευκολότερα από κάποιον δεξιόχειρα που θα πίνετε το ίδιο ποτό, με την ίδια συχνότητα και την ίδια ποσότητα. Το δεξί ημισφαίριο που χρησιμοποιεί ο αριστερόχειρας για κάποιο λόγο δεν αντέχει το αλκοόλ.

* Έχετε περισσότερες πιθανότητες εάν πάθετε εγκεφαλικό, να το ξεπεράσετε σε σχέση με κάποιον δεξιόχειρα.

* Μπορείτε να δείτε καλύτερα κάτω από το νερό όταν κάνετε βουτιές.

* Ο εγκέφαλός σας μπορεί ευκολότερα να αντιληφθεί μια τρισδιάστατη εικόνα.

* Ο εγκέφαλος σας μπορεί επίσης να δώσει την προσοχή του σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή, κάτι που δυσκολεύει τους δεξιόχειρες.

* Βέβαια αυτός ο εγκέφαλος που μπορεί και κάνει πολλά, δεν αναπαύεται τόσο εύκολα όσο ο εγκέφαλος ενός δεξιόχειρα και πολλοί αριστερόχειρες υποφέρουν από αϋπνίες.

* Ο ίδιος εγκέφαλος, κάνει έναν αριστερόχειρα να τρομάζει πιο εύκολα, ενώ όταν περνάει κάποιο μετατραυματικό στρες, το βιώνει εντονότερα.

* Οι αριστερόχειρες επίσης ζουν κατά μέσο όρο λιγότερα χρόνια από τους δεξιόχειρες (9 χρόνια κατά μέσο όρο) ενώ έχουν 4 στις 10 πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλοι.

* Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που είναι αριστερόχειρας έχεις 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνει πλουσιότερος από τον ίδιο απόφοιτο που είναι δεξιόχειρας.

* Οι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά.

* Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY (το κλασικό πληκτρολόγιο του κομπιούτερ).

* Διάσημοι αριστερόχειρες: Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ’ Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα ο Μαρκ Τουέιν και πολλοί άλλοι.

* Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ ήταν αριστερόχειρες. Και αυτό επειδή στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ έπειθαν περισσότερο. Ο λόγος είναι απλός. Ο εγκέφαλός μας εκλαμβάνει τις κινήσεις από τη δεξιά πλευρά ως φιλικές ενώ εκείνες από την αριστερή ως εχθρικές. Η τηλεόραση λοιπόν στα ντιμπέιτ δείχνει τις κινήσεις κάποιου αριστερού χεριού στα δεξιά, και τις κινήσεις του δεξιού χεριού στα αριστερά.

* Τέλος να σας πούμε ότι στη γη για κάθε 9 δεξιόχειρες που γεννιούνται γεννιέται ένας αριστερόχειρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.