Header Ads

Τι λέει το πρόσωπο μας για την υγεία μας

 Σύμφωνα με την παραδοσιακή ανατολική ιατρική, το πρόσωπό μας εκφράζει απόλυτα την υγεία και τον τρόπο ζωής μας. Για αυτό και εμείς σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο για όλους μας να μάθουμε αν υπάρχει κάτι που το πρόσωπό μας προσπαθεί να μας πει ή αν υπάρχουν συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι καλό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει μέσα σας και τα σημάδια που το σώμα μας προσπαθεί να στείλει.


1. Λεπτό και λιπόσαρκο πρόσωπο

Πιθανότατα να το έχετε παρακάνει με την άσκηση ή τη διατροφή σας. Όταν ασκείστε πάρα πολύ αποτρέπετε το δέρμα του προσώπου σας από το να πάρει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου και η περιοχή των ζυγωματικών σας επηρεάζεται περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα δικό σας πλάνο προπόνησης και να επιμείνετε σε μια υγιεινή διατροφή, έτσι ώστε το πρόσωπό σας φαίνεται νέο και φρέσκο.

2. Οίδημα προσώπου

Αν δείτε ότι το πρόσωπό σας είναι πρησμένο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζεται να ασκηθείτε λίγο περισσότερο ή να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας και την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτοί οι τρεις παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία της παραγωγής κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα του προσώπου πλαδαρό. Για να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο ομοιόμορφο και νεότερο, ξεκινήστε κάποια σωματική δραστηριότητα σε τακτική βάση και μειώστε την πρόσληψη αλκοολούχων ποτών.

3. Ρυτίδες

Εάν σας αρέσει να ξοδεύετε πολύ χρόνο στον ήλιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες είναι μία από τις κύριες αιτίες της πρόωρης γήρανσης. Καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτότερο και πιο ευαίσθητο, μπορεί εύκολα να καταστραφεί από τον ήλιο.

Προστατέψτε το πρόσωπό σας με την εφαρμογή αντηλιακού, ακόμη και τις μέρες που έχει συννεφιά.

4. Ξηρό δέρμα

Η κακή διατροφή σας είναι ίσως ο κύριος λόγος για τον οποίο το πρόσωπό σας είναι ξηρό και ευαίσθητο. Η κακή διατροφή έχει σαν αποτέλεσμα την ανεπάρκεια αυτών των σημαντικών βιταμινών και ανόργανων στοιχείων που είναι υπεύθυνα για την ελαστικότητα του δέρματος. Λάβετε υπόψη ότι οι κρέμες αντι-γήρανσης είναι εντελώς άχρηστες εαν δεν φροντίζετε το δέρμα σας από το εσωτερικό. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετά τα φρούτα και τα λαχανικά και σύντομα θα παρατηρήσετε τα ορατά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

5. Ερυθρότητα του δέρματος

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμένο και κόκκινο δέρμα. Η καφεΐνη αφυδατώνει τα κύτταρα, προκαλώντας φλεγμονή και ξηρότητα. Επίσης, εάν εργάζεστε τη νύχτα και κοιμόσαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να στερείστε της βιταμίνης D, αφού δεν μπορείτε να εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο τακτικά. Μειώστε την κατανάλωση καφεΐνης ή να αντικαταστήσετε τον καφέ με άλλο γευστικό ρόφημα. Για να πάρετε αρκετή βιταμίνη D, προσπαθήστε να κάνετε ηλιοθεραπεία κάθε μέρα – αλλά μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

6. Κίτρινο δέρμα

Αν δείτε ότι ο τόνος του δέρματός σας έχει κιτρινίσει, μπορεί να έχετε προβλήματα με το ήπαρ ή αναιμία. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό το συντομότερο δυνατόν σε περίπτωση που παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές στο δέρμα σας.

7. Χλωμό δέρμα

Εάν το πρόσωπό σας γίνεται πιο ανοιχτόχρωμο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι ένα σημάδι της ανεπάρκειας σιδήρου. Προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σίδηρο, όπως το κρέας και τα όσπρια. Μην ξεχάστε τη βιταμίνη C, καθώς διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου από το σώμα σας.

8. Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας

Εάν υποφέρετε από αϋπνία και έχετε μια όχι και τόσο υγιεινή διατροφή, θα είναι πιο δύσκολο να καταπολεμήσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ έχουν επίσης αρνητικές επιπτώσεις στα πρησμένα μάτια.

Θα πρέπει να κοιμόσαστε αρκετά (περίπου 8 ώρες) και να απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες σας. Η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή θα κάνουν θαύματα στην κουρασμένη επιδερμίδα σας.

9. Ακμή

Εάν η διατροφή σας είναι πλούσια σε λίπη και σάκχαρα, μπορεί να είναι η αιτία για το πρόβλημα ακμής σας. Μερικές φορές είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών. Όποια και να είναι η αιτία, να κρατάτε πάντα το πρόσωπό σας καθαρό και να αποτοξινώνετε το δέρμα σας από το εσωτερικό με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων.

10. Ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα

Εάν έχετε βαθιές ρυτίδες γύρω από το στόμα σας, προφανώς χαμογελάτε πολύ. Ενώ το να χαμογελάτε είναι καλό για σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές οι ρυτίδες σηματοδοτούν ανεπάρκεια της βιταμίνης Β. Τα σκασμένα χείλη συνήθως προκαλούνται από την έλλειψη της βιταμίνης C.

Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πράσινα λαχανικά, πορτοκάλια και πιπεριές μπορεί να αλλάξει θετικά την εικόνα γύρω από τα χείλη σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.