Header Ads

Αρνητική ενέργεια: Πώς θα την ξεφορτωθείς με απλούς και πρακτικούς τρόπους

 Πονοκέφαλος, εκνευρισμός, ατυχήματα, διαπληκτισμοί, καθυστερήσεις, αδυναμία, θυμός και η αίσθηση ότι όλα πάνε στραβά. 

Η αρνητική ενέργεια μπορεί να σε αποσυντονίσει και να σε εξουθενώσει. Τι είναι όμως η αρνητική ενέργεια και τι μπορείς να κάνεις πρακτικά για να την εξουδετερώσεις από το σώμα ή το σπίτι σου;

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι η αρνητική ενέργεια είναι κάτι σαν την ανεμοβλογιά… Οι άλλοι μας κολλάνε. Και κανείς μας δε σκέφτεται ότι αν είχαμε «δυνατό ανοσοποιητικό» κανένας ιός και καμία αρρώστια ή ταλαιπωρία δε θα έκανε δύσκολη τη ζωή μας.

Η καλύτερη τεχνική για να έχεις πάντα θετική ενέργεια είναι να τη δημιουργείς με το να κάνεις ωραίες σκέψεις, καλές πράξεις και ζώντας μια θετική ζωή.

Ναι, υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα, τα θέματα σχέσεων, ο κακότροπος συνάδελφος, ο πιεσμένος σύντροφος, η απαιτητική δουλειά, ο δύστροπος συγγενής, το φορτωμένο πρόγραμμα, κάποια θέματα υγείας όμως ποιος είπε ότι ήρθαμε σε αυτή τη ζωή για να βρούμε δρόμους στρωμένους με τριαντάφυλλα; Αν ο δρόμος δεν είναι ανοιχτός, τον ανοίγουμε εμείς και ρίχνουμε και λίγα ροδοπέταλα, έτσι, γιατί μπορούμε.

Πώς δημιουργείται η αρνητική ενέργεια Ο καθένας από εμάς περιβάλλεται από την αύρα του, από ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που είναι η ενεργειακή ασπίδα και η προστασία σου. Όταν αυτό το πεδίο έχει καλό σχήμα και δονείται σωστά, τότε τίποτα δεν μπορεί να το διαπεράσει και να σε βλάψει.

Όμως, κάθε φορά που κάνεις μια απαισιόδοξη σκέψη, κάθε φορά που μπλέκεσαι σε ανούσιες καταστάσεις (κουτσομπολιό, διαπληκτισμούς, αυτολύπηση, συζητήσεις για όσα σου λείπουν, για το πόσο χάλια είναι η ζωή σου, για το πόσο άτυχος ή ανίκανος είσαι) αυτό το πεδίο ξεκινάει να παρουσιάζει ρωγμές. Μέσα από αυτές τις ρωγμές, που σταδιακά γίνονται τρύπες, μπορεί ο καθένας να σε επηρεάσει με όποιον τρόπο μπορεί.

Bonus tip Φαντάσου ότι κάθε φορά που “ματιάζεσαι” είναι σαν κάποιος να έχει βάλει ένα σωλήνα στο τρίτο σου ενεργειακό κέντρο, στο στομάχι σου και ρουφάει τη δύναμη και την ενέργεια σου. Σε λίγο, εκείνος θα είναι πιο δυνατός και εσύ με λιγότερη ενέργεια από ποτέ. Θα επιτρέψεις να συμβεί κάτι τέτοιο; Οι τρόποι για να σου κλέψει κάποιος ενέργεια είναι οι αρνητικές συζητήσεις και βέβαια ο θυμός. Κάθε φορά που θυμώνεις, κάποιος επωφελείται από την έξτρα ενέργεια που εκπέμπεις κλέβοντας σε και αφήνοντας σε εξουθενωμένο.

Η δήλωση που θα τα αλλάξει όλα Για αρχή, πάρε μέσα σου τη απόφαση ότι δεν αφήνεις κανέναν να κλέβει την ενέργεια σου. Κάπως έτσι ξεκίνησα κι εγώ λέγοντας “Η ενέργεια μου είναι δική μου, τη διαχειρίζομαι όπως εγώ θέλω και δεν μπορεί να την κλέψει ή να τη βρομίσει κανείς”. Το έλεγα κάθε μέρα πιστεύοντας το ακράδαντα, θέλοντας να βάλω ένα τέλος στο γεγονός ότι επηρεαζόμουν και με έκλεβαν ενεργειακά τόσο συχνά. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κάποιος μέχρι να το ζήσει όμως σταμάτησα ακαριαία να ματιάζομαι, να προσελκύω τον θυμό ή το κουτσομπολιό, που είναι σοβαρές αιτίες για την έκλυση αρνητικής ενέργειας και να νιώθω καλύτερα.

Πώς θα διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου

Υπάρχει περίπτωση, εξαιτίας διάφορων λόγων, ο χώρος να έχει συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια με αποτέλεσμα να μην μπορείς να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς, να εξελιχθείς και να δημιουργήσεις λειτουργικές σχέσεις.

  • Να θυμάσαι τίποτα δεν κρύβεται από το φως. Οπότε, φρόντισε να μπαίνει αρκετό φως στο σπίτι.
  • Καθάρισε σχολαστικά κάθε δωμάτιο, ντουλάπι, ντουλάπα και χώρο. Πέταξε, χάρισε, ξεφορτώσου ό,τι δε χρειάζεσαι,
  • Όσο τα κάνεις αυτά, ας έχεις μουσική στο σπίτι. Η δόνηση της μουσικής, ο ήχος του πιάνου ή η ενέργεια των κρουστών μπορούν να καθαρίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά έναν χώρο.
  • Μπορείς να βρεις στο YouTube μουσική διαλογισμού που εξισορροπεί την ενέργεια. Οπωσδήποτε βρες και άκου μουσική με τα Tibetan Singing Bowls. Ο μεταλλικός και διαπεραστικός τους ήχος, καθαρίζουν και συντονίζουν κάθε σου κύτταρο και ό,τι υλικό σε αφορά και συντονίζεται με εσένα.
  • Για τον ίδιο λόγο, αν έχεις κουδούνια στο σπίτι, πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο χτυπώντας τα. Οι γείτονες σου δε θα χαρούν όμως αυτός είναι ένας παραδοσιακά καλός τρόπος για να φεύγει το κακό, όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας.
  • Άναψε λευκά κεριά, με προσοχή, και άφησε τα να “κάψουν” ό,τι βαραίνει την ατμόσφαιρα.
  • Το λιβάνισμα μπορεί να σου φαίνεται ξεπερασμένο, όμως το λιβάνι είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά της ενέργειας χώρων. Δοκίμασε το σε καθαρισμένο και τακτοποιημένο χώρο, φροντίζοντας να φτάσει ο καπνός του σε κάθε γωνία του σπιτιού.
  • Το ήξερες ότι το έλαιο τριαντάφυλλου έχει τέτοιου είδους καθαριστικές ιδιότητες; Πάρε μια συσκευή που είναι κατάλληλη για καις αιθέρια έλαια -είναι αρκετά οικονομική- πάρε και αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου -είναι κάπως ακριβό- και άφησε το να καθαρίσει τον χώρο σου μοναδικά.
  • Ξέρεις το κόλπο με το χοντρό αλάτι; Οι γιαγιάδες μας το ήξεραν και ήρθε ο καιρός να το χρησιμοποιήσουμε και εμείς. Βάλε χοντρό αλάτι και νερό σε ένα διάφανο μπολ και τοποθέτησε το κάτω από το κρεβάτι σου. Το βράδυ και ενώ κοιμάσαι, αυτό μαζεύει όση αρνητική ενέργεια υπάρχει στο δωμάτιο. Μπορείς να βάλεις χοντρό αλάτι όπως είναι σε γωνίες στο σπίτι σου.
  • Αν αγαπάς τους κρυστάλλους, σίγουρα χρειάζεσαι μια μαύρη τουρμαλίνη. Σε αντίθεση με άλλους κρυστάλλους δε χρειάζεται καθαρισμό. Είναι κατάλληλη για ευαίσθητα άτομα που “μαζεύουν” την ενέργεια του περιβάλλοντος και χρειάζονται προστασία. Βάλε τη κοντά στο κρεβάτι σου, κάτω από το μαξιλάρι σου ή στην τσέπη σου σε μια συνάντηση που μπορεί να έχεις.
  • Το φασκόμηλο είναι το μεγάλο ΝΑΙ στον καθαρισμό ενέργειας. Τοποθέτησε το σε ένα μεγάλο πιάτο και κάψε το και από τις δυο πλευρές. Δε μυρίζει θαύμα, κάνει όμως το θαύμα του.
  • Φωτιστικά άλατα Ιμαλαΐων. Είναι ο φυσικός ιονιστής και με την ήπια αλλά καθαριστική ενέργεια τους, μαζεύουν την αρνητική ενέργεια που “βαραίνει” ένα σπίτι.
  • Και τέλος, σπάσε κάτι σε χίλια κομμάτια. Βρες κάτι που δεν το χρειάζεσαι και σπάσ’ το σε χίλια κομμάτια. Και εσύ θα εκτονωθείς και αν φανταστείς ότι έτσι σπάει και κάτι που βαραίνει την ατμόσφαιρα, ακόμα καλύτερα. Φρόντισε να μην πάθει κάποιος κακό από το σπάσιμο.

Πώς μπορείς να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σώμα σου

-Πίνε πολύ νερό. Το νερό κάνει το σύστημα σου να κινείται και όσο κυκλοφορεί στον οργανισμό σου παρασύρει τοξίνες που παράγονται από κακή διατροφή, δύσκολη διαβίωση, σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.

-Κάνε ένα υπέροχο σκραμπ. Σε ένα διάφανο μπολ, βάλε ίση ποσότητα από νερό, χοντρό αλάτι και μέλι. Με αυτό το σκραμπ, τρίψε κάθε σημείο του σώματος και του κεφαλιού σου. Μην ξεχάσεις κανένα σημείο. Είναι ένας καλός τρόπος για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα και μαζί τους να καθαρίσει και η ενέργεια σου.

-Γνωρίζεις τα άλατα epsom; Είναι πραγματικά καταπληκτικά. Πρώτα από όλα περιέχουν πολύ μαγνήσιο που χαλαρώνει τους μύες, τα νεύρα και απαλύνει κάθε πόνο. Επιπλέον, τα άλατα epsom καθαρίζουν αποτελεσματικά κάθε “σκουπίδι” που έχει κολλήσει στο ενεργειακό σου πεδίο. Τα βρίσκεις σχεδόν σε κάθε φαρμακείο, είναι οικονομικά και μπορείς να βάλεις μια γενναιόδωρη ποσότητα στην μπανιέρα σου για το βραδινό σου μπάνιο.

-Κάνε μια βόλτα στη θάλασσα. Θα το έχεις καταλάβει ήδη ότι το αλάτι είναι το πιο ισχυρό καθαριστικό της αρνητικής ενέργειας. Ό,τι κι αν σε απασχολεί, ψυχολογικό ή και σωματικό, μια βόλτα στη θάλασσα αναπνέοντας τον θαλασσινό αέρα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και πιο “καθαρός” από πριν.

-Κινήσου! Να θυμάσαι ότι όταν ασκείσαι, κινείσαι ή χορεύεις, αποβάλλονται οι τοξίνες, “καίγονται” τα νεύρα και η αυτολύπηση, εκτονώνεσαι και το βασικότερο, ανεβαίνει τόσο η ενέργεια σου που τα ενεργειακά σκουπίδια φεύγουν από μόνα τους από πάνω σου. Να θυμάσαι ότι ο καναπές δε βοήθησε ποτέ κανέναν να ανεβάσει την ενέργεια του και να νιώσει καλύτερα.

-Χτύπα παλαμάκια! Ο ήχος είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας για να καθαρίζει η ενέργεια. Το να χτυπάς παλαμάκια σε ενεργοποιεί. Στα χέρια μας βρίσκονται απολήξεις όλων των ζωτικών οργάνων του σώματος μας. Έτσι, νιώθεις αμέσως την ενέργεια να ρέει στο σώμα σου ενώ θα ενεργοποιείς την ενέργεια του χώρου.

-Τραγούδησε. Η φωνή έχει δόνηση και η κατάλληλη δόνηση μπορεί να αλλάξει τη ενέργεια ενός χώρου.

-Τραγούδησε κάτι χαρούμενο ή πες ένα ΩΜ! Αυτός είναι και ο δικός μου τρόπος για να ισορροπώ την ενέργεια μου όταν νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά. Δυο-τρία μακρόσυρτα ΩΜ και σίγουρα θα νιώσεις τα ενεργειακά σου κέντρα να ευθυγραμμίζονται και πάλι.

-Διαλογίσου. Βρες μια κατάλληλη μουσική -τα tibetan singing bowls που λέγαμε παραπάνω είναι κατάλληλα- και οραματίσου ότι σε κατακλύζει ένα χρυσό φως που παρασύρει κάθε τι αρνητικό και που σε φορτίζει θετικά. Κάνε το συστηματικά μέσα στην εβδομάδα και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

-Περπάτησε ξυπόλητος. Η Γη μας λατρεύει. Στο σπίτι, στην παραλία, σε ένα δάσος, βγάλε τα παπούτσια σου και περπάτησε ή ακούμπησε καλά τα πόδια σου στο έδαφος. Οραματίσου την αρνητική ενέργεια να φεύγει από τις πατούσες σου και να πηγαίνει στο κέντρο της γης όπου θα μετασχηματιστεί σε κάτι θετικό. Μην χάσεις την ευκαιρία να γειωθείς! Δοκίμασε το οπωσδήποτε!

Το πιο σημαντικό Ακόμα και αν κάνεις όλα τα παραπάνω μαζί με 100 ακόμα αποτελεσματικές τεχνικές, αν συνεχίσεις να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να δρας και να αντιδράς με τον ίδιο αρνητικό, μίζερο τρόπο, δε θα διατηρηθεί η βελτίωση για πολύ καιρό.

Για να μη σε επηρεάζει η αρνητική ενέργεια, χρειάζεται να ανεβάσεις τη θετική πλευρά της ύπαρξης σου.

  • Να θυμάσαι να αγαπάς τον εαυτό σου ακόμα και με τα λάθη σου.
  • Να γίνεις ο άνθρωπος που θαυμάζεις αλλάζοντας, αν χρειαστεί, τακτικές, συνήθειες, διατροφή, φιλοσοφία, κύκλους.
  • Να έχεις ευγνωμοσύνη για τη ζωή που σου έχει δοθεί. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε καν το ότι αναπνέουμε. Να νιώθεις ευγνωμοσύνη κάθε στιγμή.
  • Να απέχεις από καταστάσεις που σε φθείρουν, με όποιο κόστος. Ο κουτσομπόλης, ο αρνητικός, ο φορτικός, ο απαισιόδοξος, ο κουραστικός δεν έχουν θέση πλέον στη ζωή σου. Μπορεί να σου φαίνεται κάπως σκληρό όμως αυτή είναι η απόφαση που θα σε οδηγήσει σε έναν νέο θετικότερο, πιο αποδοτικό, αποτελεσματικό άρα και ευχάριστο τρόπο ζωής.
  • Συγχώρεσε, αγάπησε, προχώρησε. Και η αρνητική ενέργεια δε θα μπορέσει να σε επηρεάσει ποτέ πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.