Header Ads

Διώξτε την κούραση από τα μάτια σας!

Οι γιατροί λένε ότι η κούραση στα μάτια είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης του οργανισμού. 

Ωστόσο, εάν δώσουμε λίγη προσοχή στον όρο, δηλαδή στην καταπόνηση των ματιών, μπορούμε επίσης να σκεφτούμε ότι είναι κάτι παραπάνω από μια αναπόφευκτη ασθένεια, αλλά είναι και μια ανισορροπία που προκαλείται από την πολύ σκληρή εργασία.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε κάποιες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να τονώσετε το σύνολο οφθαλμικών μυών, για να καταπολεμήσετε την κούραση των ματιών. Αν έχετε τη δυνατότητα να συνηθίσετε να κάνετε τις ασκήσεις μας καθημερινά για λίγα λεπτά, θα δείτε βελτίωση σε μεγάλο βαθμό ή ακόμα μπορεί και να σταματήσετε να έχετε συμπτώματα εντελώς. Μάθετε τώρα τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από την κούραση από τα μάτια σας!


Μασάζ και εκφράσεις του προσώπου

Πριν από την έναρξη των ασκήσεων, είναι σημαντικό να χαλαρώσετε τους μύες γύρω από τα μάτια σας. Ξεκινώντας με το εσωτερικό μέρος των φρυδιών σας, πρέπει να ασκήσετε πίεση πάνω τους κάνοντας σχεδόν ανεπαίσθητους μικρούς κύκλους και να κινηθείτε προς το εξωτερικό τμήμα του φρυδιού. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και ακολουθήστε το σχήμα των ματιών, μέχρι να φτάσετε στην αρχή του φρυδιού και πάλι. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο αμυγδαλέλαιο ή λάδι onagra.

Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε ολόκληρο το πρόσωπό σας αν κάνετε όλα τα είδη των εκφράσεων του προσώπου που σας έρχονται στο μυαλό, προσπαθώντας να μετακινήσετε όλα τα μέρη του προσώπου σας: τα χείλη, το σαγόνι, τη γλώσσα, τα μάγουλα, τα μάτια, τα φρύδια, τα βλέφαρα, τη μύτη κ.λπ.

Στη συνέχεια, ξεκουραστείτε για λίγα δευτερόλεπτα και πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Εκτός από την καταπολέμηση της καταπόνησης των ματιών, αυτό είναι επίσης μια καλή άσκηση για να κρατήσετε το πρόσωπό σας νεανικό.

Απαλό χάδι

Το απαλό χάδι  είναι μια από τις ωραιότερες ασκήσεις για την περιοχή των ματιών. Tρίψτε τα χέρια σας μαζί για να ζεστάνετε, ειδικά αν είναι κρύα και τοποθετήστε τις παλάμες ή τα δάχτυλα των χεριών σας για να κλείσετε τα μάτια και τρίψτε τα πάρα πολύ απαλά.

Επίσης, αν έχετε ξηρά μάτια, ανοιγοκλείστε τα πολλές φορές γρήγορα και συνεχόμενα και, τέλος, κλείστε σφικτά τα μάτια σας για να τα χαλαρώσετε.

 Γίνετε αλλήθωροι

Αυτή η άσκηση είναι πολύ σημαντική για την εκγύμναση των πλάγιων μυών του ματιού και είναι πολύ αποτελεσματική για την καταπολέμηση της καταπόνησης των ματιών: κοιτάξτε απλά την άκρη της μύτης σας. Αν σας είναι δύσκολο στην αρχή, μπορείτε να ξεκινήσετε βάζοντας ένα δάχτυλο μπροστά στα μάτια σας  και δείτε το να κινείται όλο και πιο κοντά στο πρόσωπό σας.  Μην απορήσετε αν μπορέσετε να παρατηρήσετε μέρη του προσώπου σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη.

Μην κάνετε αυτή την άσκηση για πάνω από 10-15 δευτερόλεπτα, χωρίς να ξεκουράζετε λιγάκι το βλέμμα σας, ειδικά τις πρώτες φορές.

Κύκλοι

Μια από τις πιο βασικές ασκήσεις για να ξεκουράσετε τα μάτια σας είναι να κάνετε κύκλους με το βλέμμα σας, προσπαθώντας να κάνετε το μεγαλύτερο δυνατό κύκλο, πρώτα προς τη μία πλευρά και μετά από την άλλη και να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στα τμήματα τα οποία τα μάτια σας θέλουν να αποφύγουν να κοιτάξουν αποκλείοντας σημεία του πεδίου όρασής σας. Θα μπορέσετε, έτσι, να γυμνάσετε τα διάφορα τμήματα των οφθαλμικών σας μυών.

Κοιτάξτε κοντά και αμέσως μετά μακριά

Ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει η όρασή σας τέλεια  είναι να πάτε κάπου έξω σε αναζήτηση ενός ανοικτού φυσικού χώρου (με θέα στο βουνό, μια πεδιάδα, τη θάλασσα, κλπ) προκειμένου να δείτε από κοντά και προσεκτικά ένα λουλούδι, ή ένα βράχο, κλπ και αμέσως μετά να απλώσετε το βλέμμα σας σε μια μακρινή και πανοραμική θέα, που θα εκτείνει το βλέμμα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης, τα χρώματα της φύσης, ιδιαίτερα το πράσινο, έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί να  θεραπεύει, να χαλαρώνει και να τονώνει, γεγονός που θα βοηθήσει στη βελτίωση της όρασης και της διάθεσή σας.

Γλυκό νερό

Ένας άλλος τρόπος για να χαλαρώσετε και να τονώσετε την ομάδα των οφθαλμικών σας μυών είναι να πιτσιλίσετε με κρύο νερό τα μάτια σας, ενώ τα κρατάτε κλειστά. Μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία όταν αισθάνεστε τα μάτια σας να είναι κόκκινα ή να είναι πολύ ζεστά.

Σας άρεσαν οι συμβουλές για να διώξετε την κούραςση από τα μάτια σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.