Header Ads

Απίστευτα ιστορικά γεγονότα κι όμως αληθινά

Συχνά τα πράγματα στη ζωή φαίνονται απίστευτα αλλά δεν είναι. Έτσι συμβαίνει με τα παρακάτω ιστορικά γεγονότα που είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Το να τρως με πιρούνι κάποτε ήταν ιεροσυλία
Όταν τα πιρούνια άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Ιταλία τον 11ο αίωνα, θεωρούνταν ως ιεροσυλία. Μέχρι τότε, οι άνθρωποι έτρωγαν με τα χέρια, με τον αριθμό των δαχτύλων που χρησιμοποιούσαν να αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής τους θέσης. Με τρία δάχτυλα έτρωγαν όσοι ήξεραν καλούς τρόπους.
Η εκκλησία στην Ιταλία ισχυριζόταν ότι ο Θεός δημιούργησε τους ανθρώπους με δάχτυλα ώστε να τρώνε την τροφή τους, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την παραγωγή ακριβών πιρουνιών από χρυσό για τις πλούσιες οικογένειες.

Ο παπαγάλος του Αμερικανού Προέδρου Τζάκσον απομακρύνθηκε από την κηδεία του επειδή έβριζε
Κατά την κηδεία του Αμερικανού Προέδρου Άντριου Τζάκσον το 1845, ο παπαγάλος του μακαρίτη άρχισε να βρίζει και απομακρύνθηκε από τον χώρο της ταφής.

Πριν εφευρεθούν τα ξυπνητήρια, προσλάμβαναν ανθρώπους να τους ξυπνούν πετώντας ξερά μπιζέλια στα τζάμια
Το συγκεκριμένο επάγγελμα ήταν ένα συνηθισμένο θέαμα στη Μεγάλη Βρετανία πριν το 1970. Χρησιμοποιούσαν μακριά ραβδιά ή μαλακά σφυριά για να χτυπούν τα παράθυρα ή φυσοκάλαμα για να πετούν μπιζέλια.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο 9ος κήρυξε τον πόλεμο στις γάτες
Στο 13ο αιώνα, ο Πάπας πίστευε ότι οι γάτες κουβαλούσαν το πνεύμα του σατανά μέσα τους, κάτι που οδήγησε και στην πεποίθηση ότι οι μαύρες γάτες είναι σημάδι κακοτυχίας. Έτσι, η καθολική εκκλησία και οι πιστοί ξεκίνησαν μια προσπάθεια για την εξολόθρευση των γατών. Μάλιστα, κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτή η δολοφονία συνέβαλε στη μετάδοση της πανούκλας, μιας και τα ποντίκια αυξήθηκαν ανεξέλεγκτα.

Η Μαίρη Σέλεϊ κράτησε την καρδιά του νεκρού άντρα της στο γραφείο της
Όταν ο άντρας της συγγραφέως πέθανε από πνιγμό σε ηλικία 29 ετών, η Μαίρη Σέλεϊ κράτησε την καρδιά του και την κουβαλούσε μαζί της σχεδόν παντού. Μετά τον θάνατό της, η καρδιά βρέθηκε στο γραφείο της, τυλιγμένη σε ένα από τα τελευταία ποιήματα του συζύγου της Πέρσι Μπισέ Σέλεϊ, το Adonais.

Τα ούρα χρησιμοποιούνταν ως στοματικό διάλυμα στην αρχαία Ρώμη
Τα ανθρώπινα ούρα ήταν τόσο πολύτιμα στην αρχαία Ρώμη που τα συνέλεγαν από δημόσια ουρητήρια και τα φορολογούσαν όταν πωλούνταν. Χρησιμοποιούνταν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά η κύρια χρήση τους ήταν η στοματική υγιεινή. Το βασικό τους συστατικό, η αμμωνία, αφαιρούσε τους λεκέδες από τα δόντια.

Ο Μεγάλος Πέτρος κρατούσε το κεφάλι του εραστή της γυναίκας του στην κρεβατοκάμαρά της
Όταν ανακάλυψε την απιστία της γυναίκας του Αικατερίνης με τον Γουίλιαμ Μονς, ο ηγεμόνας ζήτησε τον αποκεφαλισμό του. Το κεφάλι του διατηρήθηκε σε ένα βάζο με οινόπνευμα, το οποίο τοποθέτησε στο δωμάτιό της, για να θυμάται την παράνομη σχέση της.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον έκανε συσκέψεις στην τουαλέτα του Λευκού Οίκου
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τοποθετήσει τηλέφωνο στην τουαλέτα του Λευκού Οίκου ώστε να τηλεφωνεί ενώ ήταν εκεί. Μάλιστα, έκανε συσκέψεις με συνεργάτες του ενώ καθόταν στη λεκάνη.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δέχτηκε πρόταση να γίνει πρόεδρος του Ισραήλ
Όταν πέθανε ο πρώτος Πρόεδρος του Ισραήλ, Χαΐμ Βάιζμαν, το 1952, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δέχτηκε πρόταση να αναλάβει την προεδρία του Ισραήλ. Ο Γερμανο-εβραίος φυσικός αρνήθηκε τη θέση επικαλούμενος την απειρία του να δουλεύει με ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.