Header Ads

Να αγαπάς τον εαυτό σου..

 Το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αγαπάς τους άλλους και… να σ’ αγαπούν. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα μπορέσεις να αγαπήσεις και κανέναν άλλον.

Να αγαπάς τον εαυτό σου για να νιώσεις την ευχαρίστηση της ζωής. Αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανένας για σένα. Είναι η λύση σε κάθε σου πρόβλημα: αγάπησε τον εαυτό σου.

Η αγάπη για τον εαυτό σου φαίνεται στις πράξεις σου. Πρόκειται για μια εσωτερική αναζήτηση που ποτέ δεν είναι αργά να γίνει. Δεν είναι εύκολο να αποδεχτούμε τον εαυτό μας ολοκληρωτικά, αλλά αν δεν προσπαθήσουμε γι’ αυτό οδηγούμαστε σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, άλλοτε φανερές και άλλοτε όχι. Συμπεριφέρεσαι στους άλλους, όπως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου. Αν μισείς τον εαυτό σου, θα μισείς και τους άλλους, αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα αγαπάς και τους άλλους.

Αγάπη – Αυτοπεποίθηση – Αυτοεκτίμηση  

Η αγάπη για τον εαυτό σου και η αυτοπεποίθηση είναι οι πυλώνες της αυτοεκτίμησης. Να αγαπάς τον εαυτό σου, να δέχεσαι τα λάθη σου και να αποδέχεσαι τις ατέλειές σου. Η αυτοπεποίθηση θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις σε όλες τις συνθήκες και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου.

Πιστεύεις ότι για να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει να αλλάξεις, να είσαι πιο αποδοτικός, πιο αδύνατος, πιο πλούσιος, πιο…! Δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος άλλος παρά μόνο εσύ. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά, για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να αποδέχεσαι το ποιος είσαι σήμερα. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα δεις την αλλαγή στην ζωή σου.

Έχεις δύο επιλογές: να προσπαθείς να δείχνεις κάποιος άλλος από αυτός που πραγματικά είσαι και στο βάθος να παραμένεις ο ίδιος ή να αποδεχτείς το ποιος είσαι, να τον αγαπήσεις και έτσι θα είσαι πάντα  εαυτός σου.

Η επιλογή είναι δική σου.

«Εσύ ο ίδιος, όσο κανένας άλλος σε ολόκληρο το σύμπαν, αξίζεις την αγάπη και την προσοχή σου», Βούδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.